Назад
06.09.2024

Красив цветен остров се появи пред централния вход на новата сграда на УАСГ

Проектът за озеленяване е част от по-мащабен замисъл за облагородяване на прилежащите на Университета зелени площи. Реализира се благодарение на инициативата и екипната работа на бизнес, преподаватели и студенти. 

Над проекта работят студенти 2-ри курс от специалност „Ландшафтна архитектура и ландшафтно планиране“ (ЛАЛП) към Архитектурен факултет на УАСГ.
В предварителния етап на проекта се проведе обсъждане на английски в рамките на часовете по чужд език в Центъра по приложна лингвистика, УАСГ. Така студентите упражниха и способността си да планират дейности и генерират идеи в чуждоезикова среда.

След това екипи студенти разработиха идейни решения за пространството под ръководството на гл. ас. д-р арх. Деничка Манолова.
През м. юни тази година студентите представиха идейните си проекти, впоследствие се изготви окончателен технически проект, придружен с количествено-стойностна сметка и спецификация на необходимите растителни видове.

Ръководството на УАСГ изказва специални благодарности на инж. Неделчо Ганчовски – управител на фирма „Проектсофт“ ЕООД, който изяви инициатива да подпомогне озеленяването на УАСГ и подкрепи финансово, организационно и логистично проекта. (А също така редом със студентите се включи в засаждането на растенията.)

Уверени сме, че подобни инициативи ще станат практика, както от студенти от различни специалности на УАСГ, така и от партньори и съмишленици на Университета.
Да превърнем нашия Университет в едно красиво и приятно за учение и работа място!

Mолим всички да пазят чистотата и да уважават труда на колегите!